Furtuna puternică de sâmbătă seară a inundat toate încăperile Universităţii din Oradea aflate la subsol. Luni, muncitorii încă lucrează ca să scoata apa din sălile şi laboratoarele aflate la subsolul clădirilor din campus, inclusiv la bibliotecă şi într-un cămin studenţesc.

"Nu avem încă o situaţie centralizată, mâine vom şti exact câte încăperi au fost afectate şi care e valoarea pagubelor. Cert este că tot ce înseamnă subsol a fost inundat: în pavilionul C, la biblioteca veche, subsolul Bibliotecii noi, sediul administrativ, magazia, inclusiv căminul nou", a declarat, luni, pentru BIHOREANUL, Claudia Ignat, purtător de cuvânt al Universităţii.

Distrus de ape a fost şi un laborator de Biologie, unde apa a avut un nivel de un metru. Biologul István Sas-Kovács a postat poze pe Facebook, în care se văd plutind în apă aparate, borcane cu felurite probe, dar şi dosare ori chiar corpuri de mobilier. "Munca de 20 de ani a unui colectiv, distrusă", a scris universitarul.

O furtună puternică a avut loc sâmbătă seară în Oradea, iar strada Universităţii a fost una din zonele inundate ale oraşului.