La nici două săptămâni de la prezentarea lui oficială ca preşedinte al Partidului Mişcarea Populară Bihor, arhitectul Cristian Puşcaş a şi fost înlăturat din funcţie, fiind înlocuit de deputatul Ioan Hulea, liderul filialei judeţene a UNPR, partid care a fuzionat recent cu cel al lui Băsescu.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, decizia a fost luată vineri după amiaza într-o întâlnire desfăşurată la sediul central al PMP. Înlocuirea a fost confirmată de Cristian Puşcaş. "După fuziune era normal să se discute cine va prelua conducerea judeţeană. Domnul Hulea este deputat, are mai multă experienţă şi a avut cu UNPR rezultate mai bune la alegerile locale din iunie decât PMP Bihor", a declarat, contactat de BIHOREANUL, Puşcaş.

În urma scrutinului din 5 iunie, UNPR Bihor are 22 consilieri locali şi 2 viceprimari, în timp ce PMP Bihor are 12 consilieri locali dintre care 2 viceprimari. Criteriul celui mai bun rezultat în alegerile locale a fost respectat şi în cazul desemnării altor preşedinţi interimari de filiale judeţene, în urma fuziunii dintre PMP şi UNPR.

În schimb, faţă de alte judeţe, unde celui de-al doilea preşedinte în funcţie de scor i s-a acordat, în compensaţie, întâietate pe lista pentru alegerile parlamentare din toamnă, în Bihor aceasta va fi deschisă de Ioan Hulea. "Având mai multă experienţă dânsul şi-a exprimat dorinţa de a fi primul pe listă şi la parlamentare", a precizat Puşcaş, care a rămas totuşi în funcţia de prim-vicepreşedinte al PMP Bihor şi spune că nu regretă decizia de a se alătura partidului lui Băsescu chiar dacă a fost mazilit după doar două săptămâni.

Ioan Hulea este cel de-al şaptelea preşedinte al PMP Bihor din ultimii trei ani, organizaţia judeţeană fiind condusă de la înfiinţare de Mircea Matei, Attila Marton, Sorin Borza, Alin Puşcău, Daniel Meze şi Cristian Puşcaş. Acesta din urmă nu a fost bine primit de o parte din membrii filialei, care au şi semnat o petiţie împotriva numirii sale, pe care i-au prezentat-o preşedintelui executiv al PMP, Eugen Tomac.