Grupul Digi, controlat de magnatul orădean Zoltan Teszari, a raportat venituri de peste 340 milioane euro în primul trimestru din 2021, cu 8,6% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Potrivit raportului publicat de Bursa de la Bucureşti, 61% din încasări au fost făcute în România, urmate de cele din Spania (23%), care au depăşit veniturile de numai 14% din Ungaria, de unde grupul urmează să se retragă.
Până la sfârşitul lunii martie, Digi România şi-a depăşit performanţele din aceeaşi perioadă a anului trecut şi a ajuns la 13,1 milioane de contracte de servicii încheiate pe piaţa locală.
Din totalul de contracte, 4,9 milioane sunt de tip pay-TV, în creştere cu 15,6%, 3,8 milioane pentru servicii de voce şi date mobile (+ 9,2%) iar 3,4 milioane pentru servicii de internet fix (+ 19,7%).
Grupul Digi mai are încheiate un milion de contracte pentru servicii de telefonie fixă, dar numărul acestora este în scădere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul tendinţei clientelei de a migra către telefonia mobilă.
"Prioritatea noastră a fost consolidarea poziţiilor de piaţă obţinute, extinderea reţelelor fixe şi mobile pe toate pieţele noastre, diversificarea ofertelor şi a portofoliului, pentru a satisface nevoile în creştere ale clienţilor noştri", a declarat presei centrale COE Digi Communications, Seghei Bulac.
Grupul Digi şi-a anunţat investitorii la sfârşitul lunii martie că a încheiat un acord preliminar pentru vânzarea Digi Ungaria către 4iG Pic, unul din principalii jucători din ţara vecină.
Cu o prezenţă de 23 de ani în Ungaria, în care şi-a construit un portofoliu de peste un milion de clienți, Digi urmează să încheie procesul de vânzare şi să se retragă de pe această piaţă în luna septembrie a acestui an.