Un bărbat în vârstă de 31 de ani din localitatea bihoreană Cordău a fost reținut marți de polițiști, după ce a fost prins conducând băut o motocicletă neînmatriculată și fără să aibă permis de conducere.

Conform unei informări de presă transmise miercuri de biroul de presă al IPJ Bihor, incidentul a avut loc marţi, la ora 19:18, pe strada Grigore Moisil din Oradea.

Testat cu aparatul alcooltest de către poliţiştii Biroului Rutier Oradea, s-a constatat că bărbatul avea o concentraţie alcoolică­­­­ de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În plus, în urma cercetărilor poliţiştii au aflat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar motocicleta nu era înmatriculată.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.

Poliţiştii Serviciului Rutier Bihor au dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, acesta fiind plasat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. 

"Legislaţia rutieră prevede pentru conducătorii auto depistaţi la volan cu o concentraţie alcoolică în aerul expirat de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat o sancţiune contravenţională cu 9 - 20 puncte de amendă şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile, iar pentru cei care depăşesc această concentraţie alcoolică în aerul expirat, fapta va fi încadrată ca infracţiune, care se pedepseşte, potrivit Codului Penal, cu închisoare între 1 şi 5 ani", se arată în informarea IPJ.

În acest caz, cercetările sunt în continuare desfăşurate de poliţiştii Serviciului Rutier Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!