Filiala Bihor a Fundaţiei Mişcarea Populară are o conducere. Filozoful Sorin Borza, universitar orădean, care predă la Etică la Facultatea de Ştiinţe Politice, a fost desemnat coordonator al filialei, după cum anunţă un comunicat postat pe site-ul organizaţiei.

"Desemnarea s-a făcut în urma procedurii de selecţie a conducerilor de filiale din rândul persoanelor care au aderat la Mişcarea Populară. Acest proces de selecţie continuă pentru alegerea coordonatorilor grupurilor de lucru din filiala Bihor", arată comunicatul.

Borza este cunoscut ca apropiat al fostei garnituri conducătoare a PDL, mai cu seamă al fostului primar Petru Filip, pe care l-a şi consiliat. De altfel, Borza a fost şi şeful Biroului de presă al Primăriei orădene în vreme ce Filip era primar, iar la alegerile locale de anul trecut s-a preocupat de strategia de campanie a organizaţiei.

Alături de el, la conducerea filialei Fundaţiei Mişcarea Populară au fost nominalizate şi alte nume cunoscute orădenilor: fostul jurnalist Daniel Meze, apropiat al PDL din vremea în care lucra la Radio Transilvania, deţinut de PDL-istul Mircea Bradu, Attila Marton, administrator la acelaşi radio şi mâna dreaptă a lui Bradu, Claudiu Popa, fost consilier local al PDL şi fost şef al Serviciului judeţean de Poştă, precum şi universitarul Dorin Coita.

Cel din urmă a candidat, în 2004, din partea Uniunii pentru Reconstrucţia României, la Primăria Oradea, şi s-a remarcat în ultima perioadă printr-o ieşire critică la adresa conducerii Universităţii pe blogul personal, pe care însă a retras-o în momentul în care a fost citat de BIHOREANUL.

"Atribuţiile care revin celorlalţi membri ai conducerii filialei Bihor urmează să fie stabilite de către coordonatorul filialei, Sorin Borza, împreună cu echipa de coordonare din care fac parte Daniel Meze, Attila Marton, Dorin Coita şi Claudiu Popa", arată comunicatul.

Trebuie spus că, deşi provin din acelaşi trunchi, fundaţia este distinctă faţă de partidul Mişcarea Populară, de a cărui construcţie a fost desemnat să se ocupe, la nivelul judeţului Bihor, fostul PDL-ist Mircea Matei.

Citiţi pe această temă şi articolul: Fostul PDL-ist Mircea Matei va construi Mişcarea Populară în Bihor