Piaţa centrală a oraşului a fost, sâmbătă seară, și mai întunecată ca de obicei, după ce, timp de o oră, iluminatul public şi iluminatul arhitectural din Piaţa Unirii a fost oprit, la iniţiativa tinerilor din clubul Rotaract, cu sprijinul municipalităţii.

În felul acesta a fost marcată şi la Oradea o nouă ediţie a Earth Hour. Tinerii au aprins, în schimb, gulguţe în forma fortăreţei orădene, au cântat, au dansat şi au admirat jonglerii cu focul.

Între momentele muzicale ale serii s-au numărat cele susținute de elevii Liceului de Artă din Oradea, care şi-au adus cu ei viorile şi chitările, precum şi cele asigurate de Comunitatea Scoutiştilor Orionini, ai cărei membri au interpretat cântece de munte.

Iniţiativei promovate în Oradea de Rotaract s-au alăturat şi câteva pub-uri din Pasajul Vulturul Negru care au stins, parţial, luminile în intervalul orar 20.30 şi 21.30.

Ora Pământului - sau Earth Hour - este un eveniment internaţional marcat în fiecare an în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii şi oprirea aparatelor electrocasnice neesenţiale timp de o oră atât de consumatorii individuali cât şi de instituţii şi unităţi economice.