Un grup de 15 cetăţeni străini din Siria, Turcia şi Irak, printre care şi un copil de 11 ani, au fost prinşi de poliţiştii bihoreni în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria, pe jos.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Bihor, migranţii au fost găsiţi aproape de linia de frontieră, în Parhida, comuna Tămăşeu. „În data de 30.01.2021, în jurul orei 17, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, în cooperare cu un echipaj al Secției 3 Poliție Rurală Biharia, au depistat în localitatea Parhida, la aproximativ 500 m față de linia de frontieră, cincisprezece cetățeni străini care se deplasau, pe jos, pe câmp, spre linia de frontieră”, se arată într-un comunicat transmis duminică de Poliţia de Frontieră Bihor.

Pentru că nu-și justificau prezența în zonă, străinii au fost duși la sediul sectorului pentru cercetări, unde s-a stabilit că adulţii, cu vârste între 19 şi 31 de ani, şi minorul de 11 ani voiau să ajungă în vestul Europei.

„Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru a stabili întreaga activitate infracţională, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a mai arătat Poliţia de Frontieră.