Duminică, 10 iunie, orădenii îl vor alege, prin vot, pe cel care le va reprezenta oraşul vreme de 4 ani. La capătul unei campanii electorale calme, în care principalii competitori s-au ferit de lovituri crâncene, dar şi de dezbateri profunde, BIHOREANUL i-a chestionat pe candidaţii USL, PDL şi UDMR despre proiectele pe care le au pentru Oradea. Să ştim şi noi cu cine votăm, şi de ce...

Promisiunea ce amai „tare" vine de la liberalul Ilie Bolojan, care spune că îşi doreşte dezvoltarea Oradiei cu ajutorul a doi viceprimari români. Înscris în cursa pentru al doilea mandat de primar, Ilie Bolojan intenţionează - în premieră - ca, dacă USL va câştiga alegerile cu peste 51%, Oradea să nu mai aibă viceprimar UDMR, ci ambii „secunzi" să fie de la PNL şi PSD.

El mizează pe finalizarea proiectelor începute şi demararea altora noi: în paralel cu implementarea proiectului CET-ului pe gaz, reabilitarea clădirilor monument şi asfaltarea tuturor străzilor din oraş, Bolojan îşi propune crearea unui drum rapid între cartierele Dragoş Vodă şi Oncea, amenajarea de parcuri şi construirea de locuinţe ieftine în parteneriat public-privat.

Fost viceprimar şi primar, Mihai Groza afirmă că Oradea se îndreaptă într-o direcţie greşită şi critică atât realizările, cât şi programul lui Bolojan. Candidatul PDL spune că va îndrepta lucrurile prin renunţarea la proiectul CET-ului pe gaz, trecerea întregii termoficări a oraşului pe apă geotermală şi rezilierea contractului cu RER Ecologic. Groza promite, de asemenea, înjumătăţirea preţului gigacaloriei, eliminarea taxelor de parcare şi eutanasierea câinilor vagabonzi.

Fost ministru al Sănătăţii, Cseke Attila şi-a adunat ideile programului electoral sub numele „Oradea sănătoasă", având ca linie directoare intenţia de redobândire de către oraş a statutului de centru regional pe care îl avea odinioară, în cinci domenii: educaţie, medicină, cultură, turism şi economie. Să fim excelenţi acolo unde ne pricepem, spune candidatul UDMR, adăugând că Oradea are nevoie nu de un simplu administrator, ci de un edil cu viziune.

Citiţi integral răspunsurile candidaţilor, în articolele:

Ilie Bolojan: Nu există soluţii magice!

Mihai Groza: Voi renunţa la CET-ul pe gaz!

Cseke Attila: Oradea are nevoie de viziune!