În condiţiile în care termometrele arată afară minus 17 grade Celsius, societatea de termoficare a anunţat miercuri seară că orădenii de pe mai multe străzi din Rogerius şi Nufărul, dar şi locuitorii din Sânmartin şi Băile Felix, au rămas sau rămân fără apă caldă şi căldură, din cauza unei noi avarii produse la punctul termic 611, care a dat naştere la complicaţii.

"În ciuda tuturor eforturilor depuse pe parcursul zilei de azi (miercuri - n.r.), atât pentru deblocarea vanei tur de pe racordul termic primar la PT 611 precum şi pentru găsirea unei soluţii, cel puţin provizorii, pentru funcţionarea PT 611, acestea nu au dat rezultate. Mai mult, între timp au apărut şi alte neetanşeităţi pe acest racord care nu se pot elimina decât după închiderea lui, închidere devenită însă imposibilă, cu vana defectă", arată un comunicat al Electrocentrale.

Astfel, în cursul serii reprezentanţii CET au decis ca în această noapte să izoleze porţiunea din Magistrala nr. 1 care cuprinde racordul amintit, urmând ca în cursul zilei de joi să se înlocuiască vana defectă imediat ce vor fi întrunite condiţiile de lucru. Oprirea duce însă la întreruperea furnizării căldurii şi apei calde inclusiv de la punctele termice 119, 200, 218, 612 şi 613.

Potrivit comunicatului, sunt afectaţi sau vor fi afectaţi în primul rând consumatorii - inclusiv cei racordaţi prin puncte termice proprii - situaţi în cartierul Rogerius, de-a lungul bulevardului Dacia cu străzile adiacente, de la sensul giratoriu din dreptul str. Carpaţi până la Şcoala Generală "Dacia", precum şi cei din Sânmartin şi Băile Felix.

Totodată, din cauza secţionării Magistralei nr. 1 pentru efectuarea reparaţiei, şi la alte puncte termice situate pe malul drept al Crişului Repede, în continuarea bulevardului Dacia, Parcul Petofi, Piaţa Bucureşti, str. Republicii, Magheru, Parcul Brătianu, dar şi în zonele Dragoş Vodă, Nufărul 1+3 situate pe malul stâng, nu se va putea asigura debitul de agent termic primar pentru funcţionarea lor la întreaga capacitate.

"La aceste puncte termice se va opri apa caldă, urmând ca toată cantitatea de căldură se se direcţioneze cu precădere pentru prepararea agentului termic pentru încălzire. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor pentru disconfortul creat", mai arată comunicatul CET.

UPDATE:

Purtătorul de cuvânt al Electrocentrale Oradea a declarat pentru BIHOREANUL că activităţile de golire a Magistralei 1 şi înlocuire a vanei defecte au fost terminate joi, în jurul orei 12. "S-au terminat reparaţiile şi va începe reumplerea magistralei, care va dura aproximativ 4 ore, iar apoi va urma deschiderea acesteia la cele două capete pentru a permite trecerea agentului termic primar", a explicat Eustafie Ilisei.

Însă, căldura va ajunge în casele orădenilor mai târziu. "Cel mai probabil în oraş, agentul termic va ajunge până seara, dar în Sânmartin şi Băile Felix, din păcate, din cauza distanţei, căldura se va simţi doar noaptea", a mai precizat purtătorul de cuvânt al CET.