"Nu mai stai degeaba la masă când mergi la nunţi" este sloganul prin care ansamblul Nuntaşii Bihorului, al Casei de Cultură a Sindicatelor din Oradea, îi invită pe iubitorii de folclor la o nouă serie de cursuri de dans popular.

Reprezentanții acestuia au anunţat că, începând din 5 septembrie, în fiecare luni şi joi, de la ora 18, vor organiza o nouă serie de lecţii de dans popular pentru doritori de toate vârstele.

Coregraful trupei și totodată cel care-i va iniția pe cursanți în tainele dansului popular este Dragoș Lorin Bodea.

Cursurile se vor organiza la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, iar accesul se va face prin intrarea secundară, mai precis pe partea laterală a clădirii.

"Vă aşteaptăm cu drag, de la mic la mare, să vă transformaţi dorinţele în realitate, să vă depăşiţi limitele, să descoperiţi cât de frumoasă poate fi lumea dansului popular românesc", a spus Dinu Avram, preşedintele ansamblului "Nuntaşii Bihorului".

Ansamblul "Nuntaşii Bihorului" s-a format în anul 1964, iar „astăzi reprezintă un prestigios ambasador al folclorului românesc în întreaga lume”, au mai transmis reprezentanții acestuia.

Pe lângă dansurile specifice zonei Bihorului, în repertoriul trupei se găsesc şi jocuri din Oaş sau Căluşul.

Vara aceasta, "Nuntaşii Bihorului" a urcat pe primul loc pe podiumul Festivalului Concurs de la Mioveni, ediţia a III-a, la secţiunea dans popular. 

În perioada următoare, reprezentanţii ansamblului vor face publice şi alte detalii despre cursurile de dans popular pe pagina de Facebook.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!