Primăria Oradea confirmă anunţul făcut de societatea de transport public şi anunţă că începând de luni tramvaiele vor circula pe strada Independenţei.

„De luni, 14 septembrie 2015, circulaţia tramvaielor va fi reluată în zona centrală, însă din cauza condiţiilor de şantier tramvaiele vor circula cu restricție de viteză în zona Pieţei Unirii şi pe strada Independenţei. Întrucât lucrările din această zonă continuă, nefiind turnat încă stratul de asfalt, traficul rutier pe strada Independenţei va rămâne închis până la încheierea lucrărilor”, a anunţat Primăria, joi, printr-un comunicat de presă.

De asemenea, pe strada Independenţei continuă lucrările între liniile de tramvai și clădiri, trotuarul de la Palatul Vulturul Negru până la Palatul Fuchsl (fostul magazin Făt-Frumos) urmând să fie extins şi pavat cu piatră, asemănător cu pavajul din Piața Unirii.

„În dreptul bisericii Sfântul Ladislau din Piața Unirii se va înfiinţa o staţie de tramvai provizorie, iar pe stâlpii existenți se vor monta corpuri de iluminat provizorii, până la montarea celor prevăzuţi în proiect”, mai precizează Primăria.

Pentru a putea da drumul tramvaielor începând de luni, OTL trebuie să verifice calea de rulare, ceea ce se va întâmpla duminică. Drept urmare, şoferii sunt rugaţi să nu parcheze pe liniile de tramvai pe tronsonul strada Primăriei - Bdul Decebal.

Pe de altă parte, tot începând de luni, locurile de parcare de pe partea dreaptă a străzii Vasile Alecsandri, din direcţia Piaţa Unirii – Parcul 1 Decembrie, se desființează, pentru ca utilajele să poată intra în Piaţa Unirii. Ele nu vor mai putea folosi zona cuprinsă între străzile Vasile Alecsandri şi Traian Moşoiu, aici urmând să fie turnată placa de beton pentru zona pietonală.

Citeşte şi articolul: "OTL anunţă oficial: De luni, tramvaiele reîncep să circule pe vechile trasee"