Proiectul de modernizare a zonei Nufărul - Cantemir își arată din nou imperfecțiunile. 

Cel puțin la prima vedere, inginerii au făcut o eroare de proiectare când au gândit mai multe locuri de parcare pe marginea carosabilului, pe sensul de intrare în oraș, căci nu au luat în calcul cum anume vor ajunge șoferii pe trotuar după ce își vor fi parcat mașinile.

Pe o porţiune de aproximativ 150 de metri, în zona sucursalei băncii ING, unde sunt mai multe magazine, oamenii care au treabă în zonă şi îşi parchează maşina acolo sunt nevoiţi fie să calce pe spaţiul verde, lat de câţiva metri, fie să meargă pe carosabil, pe lângă mașinile parcate, riscând chiar accidente.

Cum nici desființarea locurilor de parcare și nici distrugerea spațiului verde nu sunt soluții prea fericite, administrația locală va trebui să găsească o soluție pentru a asigura trecerea pe trotuar. 

Nu este prima problemă sesizată de orădeni după lucrările de modernizare din zona Nufărul - Cantemir. Directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiș, a dispus, în septembrie, refacerea unor lucrări la trecerea de pietoni de la intersecția străzilor Nufărului, Ciheiului și Constantin Noica. S-a întâmplat după ce orădenii au reclamat că refugiul dintre carosabil și liniile de tramvaie este extrem de îngust, dar și că semaforul pentru pietoni are culoarea verde pentru prea puține secunde.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!