Preşedintele PC Bihor, Traian Bodea, a criticat, miercuri, într-o conferinţă de presă, faptul că municipalitatea orădeană implementează doar proiecte ce ţin de infrastructura oraşului, în timp ce ar trebui să gândească pe termen lung şi să facă, pe bani europeni, şi un parc de distracţie, care să atragă turiştii.

"Proiectele cu finanţare europeană ale municipalităţii sunt bazate mult pe infrastructură. Dar aş propune ca, împreună cu Primăria Sânmartin, care face parte din Zona Metropolitană, să se implementeze un proiect nerambursabil pentru un parc de distracţii lângă Oradea şi Băile Felix, întrucât Aquaparcul de la Sânmartin stagnează", a spus Bodea.

Potrivit acestuia, un asemenea parc ar costa "cam 10-20 milioane de euro" şi ar atrage turişti pentru că, deşi economia e în plop, oamenii consumă, încă, foarte mult. "Cred că acest proiect este oportun deoarece Băile Felix oferă prea puţine servicii colaterale apei termale. Sunt parcuri de distracţie precum cel din Viena care sunt pline", a mai zis liderul PC, subliniind că parcul ar fi o atracţie şi pentru Oradea.

Întrebat de BIHOREANUL dacă nu ar fi inoportună construcţia unui parc de distracţii pe timp de criză economică, Bodea a spus că "e oportună, în momentul în care poţi să obţii fonduri nerambursabile de la UE, iar noi probabil că vom mai putea obţine fonduri vreo 3-4 ani. Dacă nu facem acum, nu cred că vom mai putea obţine bani", a motivat el.

Tot pentru a promova Oradea turistică, Traian Bodea mai are o sugestie: "Odată cu schimbarea anumitor borduri şi cu sistematizarea trotuarelor, municipalitatea ar trebui să facă şi piste de biciclete pe cât mai multe străzi din Oradea. Ar fi benefic", a mai zis el.

Liderul PC Bihor a mai spus că mai mult, Primăria "ar trebui să cumpere şi suporţi de biciclete pe fiecare străzi, unde să se poată pune bicicletele într-un mod estetic", dar şi 200-300 de biciclete cu care turiştii care vin în oraşul de pe Criş.