Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri dimineaţa, cererea lui Adrian Năstase de a i se reduce din pedeapsă cele şapte zile petrecute la Spitalul Floreasca, în urma tentativei de sinucidere din iunie.

Decizia vine după ce, în 2 octombrie, Tribunalul Bucureşti a respins această cerere cererea, avocaţii lui Adrian Năstase contenstând decizia la Curtea de Apel. Pronunţarea Curţii de Apel este definitivă.

Năstase, care are de ispăşit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare după condamnarea sa în dosarul "Trofeul Calităţii", a declarat că scăderea celor şapte zile este o chestiune "de principiu".

Procurorii, însă, au susţinut că, în această speţă, nu este cazul unei reduceri a pedepsei, având în vedere că Năstase şi-a provocat singur rănile pentru care a avut nevoie de spitalizare.

Fostul premier a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 20 iunie, el fiind gpsit vinovat în dosarul "Trofeul calităţii", care se referea la nereguli în strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat la preşedinţie.

Sursa: Gandul.info