Pelicula "Morgen", filmată în toamna anului 2009 în Salonta, a fost selectată pentru a reprezenta România, împreună cu alte două filme, la Festivalul de la Locarno, din Elveţia.

Filmul reprezintă primul lungmetraj regizat de cunoscutul salontan Marian Crişan şi a fost turnat în totalitate în Salonta, printre personaje numărându-se şi actriţa Elvira Rîmbu, de la Teatrul de Stat.

"Morgen" prezintă povestea unui pescar amator care descoperă într-o zi un emigrant de origine kurdă care vroia să treacă graniţa. Acesta din urmă îi oferă bani pentru a-l ajuta să treacă graniţa, iar pescarul Nelu îi acceptă fără a înţelege de ce îi sunt oferiţi.

Pelicula va rula în cadrul competiţiei oficiale a celei de-a 63-a ediţii a Festivalului Locarno, care va avea loc în perioada 4-14 august în Elveţia.

Festivalul de Film de la Locarno, fondat în 1946, este unul dintre cele mai vechi şi mai importante festivaluri de film din lume, alături de cele de la Cannes şi Veneţia.

Marian Crişan a obţinut în 2008 premiul Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru scurt-metrajul "Megatron".