Penitenciarul Oradea, unitatea de detenţie de maximă siguranţă din centrul urbei, a anunţat că scoate la concurs un număr de 16 posturi de agent care să patruleze în sectorul operativ, adică în zonele cu deţinuţi, precum şi un preot, care să activeze în sectorul de reintegrare socială. 

"Vă informăm că Penitenciarul Oradea scoate la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare, 16 posturi de agent (bărbaţi) în cadrul sectorului operativ şi un post de preot în cadrul sectorului de reintegrare socială. Condiţiile necesar a fi îndeplinite de către candidaţi, probele de concurs, tematica şi bibliografia aferente  pot fi consultate pe site-ul web al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor / Penitenciarul Oradea, secţiunea carieră ori la sediul unităţii", se arată într-o informare trimisă de purtătorul de cuvânt al Penitenciarului, Adina Bîrda. 

Activităţile specifice concursului se vor derula cu respectarea normelor impuse de contextul epidemiologic, au mai transmis reprezentanţii Penitenciarului. 

Unitatea de detenţie din Oradea, unde îşi ispăşesc pedepesele doar bărbaţi, este condusă de comisar şef de poliţie penitenciară Ciprian Timiş, directori adjuncţi fiind comisar Vlad Săvescu, comisar Mariana Bojă şi comisar Laura Opriş.