Apreciat pe vremea când milita pentru reformarea justiției, blamat după ce la începutul acestui an a anunțat că vrea să se pensioneze la doar 48 de ani, judecătorul Cristi Danileț, căruia vreme de doi ani Consiliul Superior al Magistraturii nu i-a soluționat cererea de transfer de la Tribunalul Cluj la Tribunalul Bihor, deși s-a stabilit cu domiciliul la Oradea și era dorit aici de conducerea instanței, este vehiculat, mai nou, ca viitor procuror general al Republicii Moldova.

Pentru că în urmă cu doi ani, când CSM îl suspendase din magistratură pentru postări pe Facebook, Danileț a primit cetățenia moldovenească, în presa de la București a fost lansat zvonul că președinta Maia Sandu îl va numi procuror general, așa cum în ultimele luni a mai numit și alți români în funcții importante din statul vecin, inclusiv la șefia Băncii Naționale.

Atât doar că pe Danileț nu l-a întrebat nimeni dacă povestea e adevărată sau nu. Acesta i-a mărturisit lui Bihorel că nici vorbă de așa ceva, ba chiar s-a mirat că zvonul circulă fără să-l verifice nimeni. Așadar, Danileț rămâne la Oradea, ca pensionar de lux, bine - mersi, fără nicio funcție...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!