Pensionarii din PSD sunt decişi să iasă în stradă pentru a-şi cere drepturile. Joi, de la ora 14, vârstnicii vor protesta în faţa Prefecturii împotriva politicii antisociale pe care o duce actualul guvern. La eveniment vor participa şi membri ai Sindicatului Liber din Învăţământ, ai Blocului Naţional Sindical, ai CNSLR Frăţia şi ai Sindicatului Cadrelor Militare.

"Ne opunem tuturor măsurilor antisociale pe care le ia actualul guvern. Nu suntem de acord cu menţinerea acestui salariu scăzut, cu supraimpozitarea muncii, cu destructurarea sistemului educaţional şi cu privatizarea sistemului medical. Credem că au fost distribuite nedrept costurile tranziţiei şi au suferit cel mai mult ţăranii, pensionarii şi salariaţii", a spus marţi, într-o conferinţă de presă, Ioan Chivari, vicepreşedintele organizaţiei de pensionari a PSD.

Social-democratul a mai afirmat că statul ar trebui să facă un sistem de impozitare diferenţiat şi să creeze locuri de muncă mai multe şi mai bine plătite.

Pensionarii PSD împreună cu liderii celorlalte participante la miting vor organiza trei delegaţii formate din câte cinci reprezentanţi care vor depune trei memorii la Prefectură, la Consiliul Judeţean Bihor şi la sediul PDL Bihor.

Ioan Chivari a mai spus că organizaţia pensionarilor se află în tratative cu sindicatul din CJ Bihor şi cel al Primărie Oradea pentru a participa la protest.