Un pensionar în vârstă de 80 de ani din Darmstadt, landul german Hessa, a devenit celebru, după ce s-a aflat că a reușit să facă avere scotocind prin gunoaie. Bărbatul, Heinz B., și-a cumpărat până acum nu mai puțin de 10 case, pe care le închiriază și susține că a ajuns să cheltuiască doar 5 euro pe lună pentru mâncare.

„Trăiesc cumpătat, așa am fost învățat!”, spune pensionarul, a cărui poveste a fost prezentată de Libertatea.ro, precizând că motivul pentru care nu are telefon mobil este că l-ar costa „10 euro în plus pe lună!”.

„Nici măcar 5 euro pe lună nu cheltuiesc pe mâncare. Poate îmi cumpăr niște ulei de gătit sau altceva dacă rămân fără. Dar cea mai mare parte din mâncarea mea o găsesc la gunoi. Oamenii sunt risipitori și aruncă suficient de multă hrană, cât pentru o întreagă familie!”, spune bărbatul.

Unele dintre cheltuielile sale majore sunt un laptop și acces la internet.

Conform sursei citate, Heinz este cunoscut în cartier pentru că strânge de-o viață orice vechitură poate transporta cu bătrâna lui bicicletă. Apoi depozitează totul pe proprietatea sa și folosește tot ce poate.

Așa a reușit să economisească și să se îmbogățească, cumpărând și închiriind case.

Cât timp a fost activ în câmpul muncii, a fost inginer electrotehnist. Azi, primește o pensie de 3.600 de euro pe lună după ce a ocupat un post de funcționar superior la un birou de telecomunicații. Pe care o pune deoparte.

„Cel mai ciudat milionar din Germania” consideră că imobiliarele sunt cel mai bun mod de a salva economiile de inflație. În plus, face economie din tot ce poate: toate casele sale sunt situate în apropiere de locuința lui, astfel încât se se poată duce cu bicicleta de la o reședință la alta.

Nu dă bani nici pe meșteri, căci își face singur toate reparațiile și tot el se ocupă și de „contabilitate”. Ca să nu cheltuiască bani pe rafturi, „dosarele financiare” sunt împrăștiate pe podeaua casei sale, mai scrie Libertatea.ro.

Întrebat cine îi va moșteni averea, pensionarul spune că habar nu are. Are câțiva veri îndepărtați, dar nu este sigur că aceștia și-ar putea plăti taxele pentru succesiune...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!