Nu e nicidecum un aşezământ de odihnă cu nume ciudat, ci porecla pe care a primit-o în ultima perioadă Serviciul Teritorial Oradea al DIICOT printre colegii de la alte unităţi de parchet.

Oamenii s-au plâns lui Bihorel că dosare ţinute chiar şi un deceniu prin sertarele procurorilor "antimafia", care primesc între cele mai mari salarii din sistemul judiciar, au fost scoase de la naftalină şi clasate pentru acuzele de constituire de grup infracţional organizat, pentru care le revenea competenţa, iar apoi pasate la parchetele locale şi la cel judeţean, pentru continuarea anchetelor faţă de restul infracţiunilor imputate inculpaţilor.

Asta, ca să nu li se arate din nou obrazul la şedinţa de bilanţ pentru numărul mare de dosare vechi lăsate în nelucrare. Un exemplu concret ar fi cel al fostului ofiţer SRI Marius Batin, o vreme jurist la Consiliul Judeţean Bihor, implicat într-o sumedenie de afaceri care au păgubit bugetul public cu milioane de lei, unele realizate chiar împreună cu foşti şefi ai CJ.

Unul dintre dosarele lui Batin, care a zăcut vreme de 10 ani în ancheta DIICOT, a ajuns recent la Parchetul Bihor, procurorii de aici fiind puşi acum să descâlcească afaceri vechi şi infracţiuni în prag de a se prescrie.

Ca atare, nu e de mirare că toţi cred că procurorii DIICOT sunt în vacanţă, chiar una de lux, din moment ce au sediu şi salarii de cinci stele...