Studenţi la fizică din cinci centre universitare – Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara, Bucureşti şi Oradea – s-au reunit în urbea de pe Crişul Repede, la a V-a ediţie a Pentagonului Facultăţilor de Fizică, o sesiune de comunicări ştiinţifice. Evenimentul a debutat marţi şi se întinde pe durata a cinci zile.

Scopul Pentagonului este să le dea tinerilor şansa să fie în actualitate cu cercetările din domeniul lor de studiu, dar şi să schimbe păreri şi idei. Universităţile participante sunt Universitatea din Oradea, cu statut de organizator, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea din Bucureşti, Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj Napoca şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

Universitatea din Oradea a avut reprezentanţi la Pentagonul Facultăţilor de Fizică şi în anul 2015 la Timişoara, undeva s-a obţinut premiul II cu o prezentare în cadrul secţiunii de Fizică Medicală şi Biofizică. În anul 2016, în cadrul evenimentului organizat la Cluj, Universitatea din Oradea a avut 9 reprezentanţi.