PDL-istul Radu Pentie jr. a fost schimbat din funcţia de adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu. "Rămăsesem cam ultimul PDL-ist în zonă, iar ca să mă schimbe au modificat (USL-iştii - n.r.) prin Hotărâre de Guvern modul de organizare a Gărzii de Mediu şi au transformat postul pe care eram eu, de personal contractual (funcţie ocupată prin concurs), cu unul de demnitar numit de primul ministru la propunerea ministrului mediului", a declarat miercuri BIHOREANULUI Radu Pentie.

Decizia de eliberare din funcţie a primit-o pe 1 noiembrie, dată la care s-a întors în Oradea şi a început să se ocupe de campania electorală a Alianţei România Dreaptă în Bihor.

Pentie afirmă că schimbarea sa vine după ce lideri din USL la nivel central i-au propus să treacă în tabăra lor, momindu-l cu funcţii.

"Schimbarea a venit după ce am refuzat să trec la PSD sau PNL. Mi-au propus oameni influenţi, de la nivelul conducerii centrale, chiar cu promisiunea să primesc o funcţie mai înaltă decât cea pe care o aveam", a spus politicianul, refuzând să nominalizeze persoanele care l-ar fi ofertat.

Întrebat de ce a refuzat să meargă la USL, Pentie a arătat că "sunt PDL-ist şi nu cred în guvernarea USL", dar a precizat că refuzul său este cauzat şi de unele abuzuri făcute de reprezentanţi ai USL în instituţiile din Capitală.

În vârstă de 32 de ani, Radu Pentie jr. este unul dintre sponsorii de bază ai PDL Bihor, el fiind fiul patronului restaurantului Kelly's, fostul Irish Pub de pe Corso, şi al Grand Pallace.

Pentie a fost şi preşedinte al organizaţiei PDL din colegiul 9 Oradea pentru Camera Deputaţilor, până în 2010, când a candidat la şefia organizaţiei judeţene împotriva lui Ştefan Seremi. Până în 2009, când a ajuns comisar general ajunct la Garda Naţională de Mediu, Pentie jr. a fost şi şeful de cabinet al deputatului Octavian Bot, cât timp acesta a activat în PDL Bihor.