După ce Radu Pentie jr. şi-a anunţat duminică decizia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PDL Bihor întrucât actuala conducere "s-a plafonat", deputatul Ştefan Seremi îi dă replica tânărului de 30 de ani, acuzând faptul că acesta nu e decât "o marionetă". "Nu are nici capacitatea, nici puterea să conducă o organizaţie, şi se bazează pe cineva din spate, care vrea îl propulseze ca să conducă prin el, deoarece nu are curaj să candideze. Sunt destui în PDL Bihor care nu au curaj, dar ar conduce...", a declarat luni Seremi pentru BIHOREANUL.

Întrebat concret, dacă se referă cumva la doi dintre colegii săi de partid despre care se spune că şi-ar dori să-l concureze la funcţia de preşedinte dar care până acum s-au ferit să o declare public, adică actualul secretar general Mircea Matei şi preşedintele Colegiului 3 Traian Abrudan, Seremi a răspuns: "La Abrudan nu, dar Matei şi-ar dori să conducă şi nu are curaj".

Deputatul a opinat că niciunul din cei doi nu va candida şi că probabil în cursă vor rămâne doar el şi cu Pentie jr., deoarece Matei şi Abrudan "sunt destul de deştepţi încât să îşi evalueze şansele", care ar fi mici. Legat de candidatura sa, deputatul a spus că se va baza pe oameni care "au ceva de spus în partid şi au participat la câteva campanii electorale".

Pe de altă parte, Seremi a respins declaraţiile lui Pentie, potrivit cărora conducerea organizaţiei s-a plafonat, spunând că în opinia sa lucrurile nu stau aşa. Fără multe detalii, el a teoretizat pe ideea că "o organizaţie de partid trebuie să respecte ceea ce se spune la Bucureşti şi nu face doar ce vrea ea". "Trebuie să ducă o politică coerentă cu celelelalte organizaţii judeţene şi naţionale, să respecte nişte reguli în statut şi regulile partidului", a zis el.