Radu Pentie jr., comisar general adjunct la Garda Naţională de Mediu, s-a căsătorit, sâmbătă, cu Aurelia Bogdan, tot membră PDL, fosta şefă de cabinet a Ionelei Pop Bruchental pe perioada cât aceasta a fost deputată. Cununia civilă a fost oficiată la restaurantul Grand Palace din Oradea, al cărui patron este chiar tatăl mirelui, Radu Pentie senior, unde în aceeaşi seară are loc şi petrecerea.

Cu aproximativ 10 minute după ora anunţată, 18.30, mireasa şi-a făcut apariţia la Grand Palace într-o maşină de epocă decapotabilă, alături de alesul ei, după o tură dată, pentru şedinţe foto, prin mai multe locuri din oraş. Având o rochie vaporoasă şi un voal lung, mireasa a fost întâmpinată cu admiraţie, mai ales de doamne. 

Sigură pe ea, Aurelia şi-a luat iubitul la braţ şi a păşit pe covorul roşu aşternut pe terasa localului, cuplul fiind însoţit de naşi, în aplauzele celor prezenţi şi în acordurile imnului nupţial, interpretat de un cvartet. Atât mireasa, dar mai ales mirele, au spus un "da" hotărât când angajata Serviciului de Stare Civilă Oradea i-a întrebat dacă se "iau".

După un pahar cu şampanie, mirii au pornit apoi în grabă spre Biserica cu Lună, unde slujba a fost oficiată de cinci preoţi. La ceremonie au participat rude, prieteni şi colegi de partid ai celor doi, precum Ciprian Caciora, Simona Vesa şi Alin Bobiţan. Cu toţii s-au întors apoi la restaurantul Grand Palace, unde se aşteaptă ca petrecerea să dureze până spre dimineaţă.

Meniul este unul diversificat, conţinând preparate tradiţionale şi feluri speciale, din icre şi carne de viţel sau de raţă.

În vârstă de 32, respectiv 30 de ani, Radu şi Aurelia au o relaţie din 2006. Potrivit miresei, la nuntă au fost invitate 340 de persoane, iar cuplul a avut nu mai puţin de patru perechi de naşi: Ionela Pop Bruchental împreună cu fiii săi, managerul spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, cu soţia, deputatul Ştefan Pirpiliu (PDL-ist trecut recent în partidul lui MIhai Răzvan Ungureanu) şi o altă familie, Kovacs.

Nunţile politice din acest weekend nu se opresc aici. Duminică va fi rândul unui alt cuplu cunoscut să îşi pună pirostriile: Cristina Avrigeanu şi Alex Mang, fiica vicepreşedintelui PDL Bihor Ionel Avrigeanu, şi fiul fostului ministru al Educaţiei, Ioan Mang.