Terasa Irish va fi dezafectată pentru a doua oară într-o săptămână, ameninţă Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea. Motivul? Patronul localului Irish a amplasat chiar pe locul fostei construcţii, demolate joia trecută de autorităţi, o altă terasă, cu 9 mese şi două vitrine frigorifice. Şi aceasta ocupă clandestin spaţiul public.

"Radu Pentie a fost somat vinerea trecută să elibereze spaţiul din faţa localului, pe care şi-a amplasat o terasă fără a avea avizul AIO. Conform legii, în termen de cinci zile, adică până miercuri, trebuia să intre în legalitate: ori să îşi ridice terasa sezonieră, ori să obţină avizul. Nu a făcut nici una, nici alta. Dacă nu va elibera spaţiul, o vom dezafecta", a declarat marţi pentru BIHOREANUL Cristian Beltechi.

Potrivit acestuia, Radu Pentie mai are datorii neachitate la AIO în valoare de 7.100 lei, motiv pentru care este exclus ca el să poată obţine avizul de amplasare a terasei sezoniere până miercuri, iar cel mai probabil aceasta va fi dezafectată de AIO joi dimineaţă.

Conflictul dintre municipalitate şi patronul localului Irish datează din urmă cu patru ani şi a pornit de la faptul că Radu Pentie şi-a construit ilegal terasa pe domeniul public. Nici cele trei procese pierdute în instanţă, nici amenzile în valoare de 18.000 lei aplicate localului şi rămase neplătite nu l-au convins pe acesta să intre în legalitate. În 12 iulie, când angajaţii AIO a vrut să înceapă demontarea terasei, Pentie s-a angajat să dezafecteze singur construcţia până la data de 1 august. Localul a mai primit o păsuire, până pe 6 august, însă nici acest termen nu a fost respectat.

Joia trecută, reprezentanţii Primăriei au descins la faţa locului însoţiţi de un echipaj de Poliţie şi au demontat construcţia. Pe o parte din amplasamentul vechii terase va fi amenajat ansamblul sculptural Holnaposok, reprezentând patru poeţi orădeni de etnie maghiară, în mărime naturală.