Seremi, imoral 

Printr-un comunicat dat publicităţii marţi, PDL-istul Radu Pentie a criticat declaraţiile contracandidatului său la peşedinţia PDL Bihor, Ştefan Seremi, care înainte cu o zi a spus că Pentie este "o marionetă", care "nu are nici capacitatea şi nici puterea să conducă o organizaţie, şi se bazează pe cineva din spate". Seremi, ocupant al funcţiei de preşedinte interimar după ce senatorul Petru Filip a demisionat, spunea că acel "cineva" ar putea fi chiar Mircea Matei, actualmente secretar general al PDL Bihor, despre care s-a spus că ar dori să candideze pentru aceeaşi funcţie, dar nu are curaj.

"Sunt dezamăgit de faptul că domnul Ştefan Seremi face afirmaţii neadevărate la adresa mea şi că încearcă să folosească astfel de strategii imorale în această competiţie internă din cadrul PDL Bihor. Decizia de a candida la şefia filialei am luat-o personal, fără a fi influenţat de altcineva şi nu am de gând să-mi retarg această candidatură. Eu sunt cel care, după discuţii cu oamenii din partid, am luat decizia de a candida pentru că am constatat faptul că sunt mulţi cei nemulţumiţi şi am simţit că există şansa unei adevărate schimbări", se arată în comunicat.

Cadorisit, să stea în banca lui

Pentie afirmă că, în loc să se lanseze în declaraţii false, Seremi ar trebui să se gândească la motivul real al dorinţei sale de a candida, la "problemele care sunt în acest moment în cadrul organizaţiei judeţene". Subliniind că nu doreşte să poarte o dezbatere despre problemele din interiorul PDL Bihor prin intermediul presei, Pentie a făcut o altă declaraţie - şoc, şi anume aceea că actualul preşedinte interimar ar fi dorit să îl "cumpere".

"Nu sunt marioneta nimănui şi nu sunt omul nimănui. Dacă aş fi acceptat propunerea domnului Ştefan Seremi de a deveni prim-vicepreşedintele filialei şi să nu mai candidez la funcţia de preşedinte, atunci poate aş fi devenit o marionetă a domnului preşedinte Ştefan Seremi. Totodată domnul Ştefan Seremi nu este în măsură să mă lase sau nu să câştig funcţia de preşedinte al PDL Bihor. Această funcţie nu se face cadou de domnul Ştefan Seremi ci va fi câştigată de către mine prin votul delegaţilor care vor avea maturitatea să aleagă ce este mai bine pentru partid", spune Pentie.

Spionaj la PDL

În final, tânărul îl invită pe actualul preşedinte al PDL Bihor "la decenţă", cerându-i să renunţe "la atacurile la persoană". El a ţinut să precizeze că în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o duminică, la lansarea candidaturii, când a afirmat că actuala conducere a PDL Bihor "s-a plafonat" şi că unii membri nu se mai simt reprezentaţi de ea, nu a atacat nici persoane şi nici pe Seremi.

"Am criticat atitudini politice şi am acuzat starea de plafonare care există în cadrul partidului. Faptul că domnul Ştefan Seremi susţine că şi-a trimis trei spioni la respectiva conferinţă de presă denotă încă o dată, dacă mai era nevoie, amatorismul şi lipsa de viziune pe care o are actuala conducere interimară a filialei. Îi transmit domnului Ştefan Seremi că poate să se dea liniştit la o parte şi să se îngrijească de nepoţii domniei sale pentru că filiala va ajunge pe mâini bune după ce împreună cu echipa mea voi câştiga şefia PDL Bihor".

Pe de altă parte, Pentie afirmă că este prima şi ultima dată când îi dă o replică lui Seremi prin intermediul presei şi că mai multe va spune în cadrul partidului şi pe data de 3 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, când se vor desfăşura alegerile în filiala judeţeană.