Chiar dacă nu a reuşit să aibă o clasare cu echipa între primele două poziţii ale clasamentului, conducerea clubul de fotbal fanion a judeţului, FC Bihor, se poate lăuda cu o nouă realizare anul acesta. Este vorba despre îndeplinirea criteriilor de licenţiere pentru primul eşalon. Clubul orădean a fost anunţat oficial vineri după amiază că a primit licenţa pentru Liga I, pentru sezonul 2013-2014.

De precizat că este al doilea an consecutiv când FC Bihor îndeplineşte criteriile pentru licenţierea de Liga I, ceea ce vine să confere o anumită stare de siguranţă şi încredere în ceea ce priveşte clubul orădean, precum şi un plus de imagine, în condiţii în care cluburi cu tradiţie în fotbalul românesc, precum Rapid Bucureşti sau Universitatea Cluj Napoca nu se pot lăuda cu această realizare.

"Este o veste foarte bună pentru noi. Este o dovadă că munca şi efortul depus în ultimii doi ani nu au fost în zadar şi, totodată, că situaţia financiară a clubului s-a stabilizat. Este foarte important ca FC Bihor să continue pe acest drum", a declarat, după primirea înştiinţării, preşedintele clubului, Şerban Morcan.

Interesant este că, deşi echipa orădeană ocupă locul V în seria vest a Ligii a II-a, cu trei etape înainte de încheierea campionatului, iluziile promovării au reapărut. Aceasta pentru că sunt cluburi din primul eşalon care nu vor fi licenţiate, precum Rapid şi U Cluj, iar şi în Seria a II-a a Ligii a II-a sunt probleme de acest gen cu echipele de pe primele locuri ale clasamentului. Situaţia este complicată şi la Arad, cu UTA, şi nu se ştie care va fi rezultatul licenţierii şi pentru Corona Braşov.

Dacă în acest week-end, "roş-albaştrii" stau în campionat, în ultimele două etape, ei vor întâlni UTA, acasă, într-un meci programat joi, 30 iunie, de la ora 18, şi apoi, ACS Poli, în deplasare.