Pentru că a votat invers faţă de cum au votat consilierii locali ai PDL mutării Muzeului în Cetate, PDL-istul Cristian Ile ar putea fi sancţionat de partid.

Întrebat, în conferinţa de presă de joi, dacă PDL Bihor îl va menţine în continuare pe Cristian Ile în legislativul local, după ce în şedinţa din 27 martie a fost singurul PDL-ist care a votat mutarea Muzeului în Cetate, Ghilea s-a ferit să dea un răspuns tranşant, lăsând să se înţeleagă că soarta lui Ile e la mâna colegilor săi. "La prima şedinţă a BPJ care va avea loc se va discuta situaţia dumnealui", a spus Ghilea.

Întrebat dacă a existat o linie a partidului în privinţa votului de săptămâna trecută în privinţa Muzeului, Ghilea a spus: "Normal că a existat o linie a partidului. În urmă cu aproximativ două săptămâni, Cristian Puşcaş a ieşit public şi a spus poziţia PDL în legătură cu mutarea Muzeului".

Contactat de BIHOREANUL, Cristian Ile a spus, vineri, că nu au existat "directive" în ce priveşte votul de săptămâna trecută.

"Am avut o discuţie cu cei din conducerea partidului miercuri pe această temă şi m-au anunţat că vor discuta cazul meu, de ce am votat invers. Am votat cum am crezut eu că e OK. Eu nu am crezut că partidul are o poziţie, nu s-a discutat această poziţie în partid. Am ştiut însă că are Cristian Puşcaş o părere. Dar nu am primit nicio dispoziţie în acest sens. Când s-au primit dispoziţii, întotdeauna am votat întocmai", a precizat Ile.

În ce priveşte speculaţiile potrivit cărora ar urma să dezerteze la Mişcarea Populară sau la Forţa Civică, PDL-istul a precizat că deocamdată nu se pune problema. Ile a subliniat, în schimb, că e membru PDL de aproape 18 ani, perioadă în care şi-a dovedit loialitatea faţă de această formaţiune politică.