După doi ani şi jumătate de mandat, preşedintele studenţilor din Senatul Universităţii din Oradea, Adrian Dume, a anunţat luni printr-un comunicat de presă că şi-a dat demisia, atât din funcţia de preşedinte, cât şi din cea de student senator.

"Consider că a sosit momentul unei noi generaţii de lideri studenţeşti, o generaţie care să creeze noi proiecte, mai actuale şi mai apropiate de problemele colegilor mei, dar şi una mult mai radicală", a spus Dume.

Totodată, fostul preşedinte al studenţilor afirmă că în prezent consideră că studenţii şi Comunitatea Academică a Universităţii Oradea au nevoie de un lider "mult mai dedicat şi mai agresiv decât poate fi persoana mea în această perioadă". Asta pentru că, a explicat el pentru BIHOREANUL, e ocupat cu finalizarea tezei de doctorat.

Nu în ultimul rând, Dume precizează că pentru el a fost o onoare să reprezinte studenţii orădeni şi să aibă şansa de a se implica în rezolvarea problemelor tinerilor din această comunitate.

Potrivit Metodologiei de organizare şi desfăşurare a alegerilor pentru structurile şi funcţiile de conducere la Universitatea Oradea, preşedinte interimar va fi actualul vicepreşedinte al studenţilor orădeni în Senat, Răducu Şerbănescu.

Alegerea unui nou preşedinte al studenţilor va avea loc fie lunea viitoare în plenul Senatului, fie peste două săptămâni. Cei care îşi doresc această funcţie îşi vor depune candidatura, iar studenţii din Senat vor vota în anonimat.

Adrian Dume crede că Şerbănescu va fi şi candidatul pentru această funcţie. "Nu ştiu de alţi candidaţi. Cred că sunt puţini doritori, pentru că această funcţie presupune foarte multă muncă şi nimic la schimb, decât vizibilitate mai mare", a mai spus Dume.