Oradea va sărbători sâmbătă 100 de ani de la eliberarea oraşului de sub ocupaţia bolşevică, prilej cu care sunt programate ceremonii de amploare, inclusiv o paradă militară nemaivăzută până acum în oraş.

Special pentru această ocazie, la Oradea va veni ministrul Apărării, Gabriel Leş. „Domnul ministru al apărării, care ne-a sprijinit în organizarea evenimentului, a confirmat prezenţa”, a declarat prefectul Ioan Mihaiu, joi, într-o conferinţă de presă.

Aşa cum se ştie, desfăşurarea militară va cuprinde inclusiv survolarea Oradiei de către elicoptere Puma şi avioane de luptă MIG Lancer.

Sărbătoarea a mobilizat şi Jandarmeria Română. Potrivit lt. col Ioan Bogdan, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bihor, jandarmi îmbrăcaţi în uniforme de epocă vor defila sâmbătă în centrul Oradiei, dar nu numai.

„În premieră pentru orădeni, am reuşit să aducem de la Direcţia Generală de Jandarmi a municipiului Bucureşti nouă cupluri ecvestre, care vor defila pe data de 20 aprilie”, a declarat Bogdan, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

Defilarea militară va începe sâmbătă, la ora 15, pe traseul strada Independenţei - Piaţa Unirii - strada Avram Iancu.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Centenarul Oradiei Mari: Nu rataţi programul spectaculos pregătit la 100 de ani de la eliberarea oraşului!"