Luna ianuarie va fi una plină la Comuniteca, un spaţiu civic al Fundaţiei Comunitare Oradea. Copii, adolescenţi şi bunici se pot înscrie la zeci de ateliere tematice precum cele de imprimare 3D, de educaţie pentru siguranţă în trafic, de navigare pe internet ori îngrijirea pielii.

Toate atelierele se vor ţine în spațiul anume amenajat în interiorul complexului comercial Crişul Shopping Center.

Activităţile vor începe din 9 ianuarie, când sunt programate ateliere de biologie în limba română şi în limba maghiară (pentru copii de 6 – 11 ani) şi atelierul Aricescu (8 – 14 ani), unde cei mici vor învăţa cum să gândească şi să acţioneze ecologic, din dragoste pentru natura care îi înconjoară.

În 10 ianuarie vor avea loc o serie de ateliere dedicate persoanelor vârstnice, de peste 55 de ani. Bunicii se pot înscrie la cursuri de îngrijire a pielii, de navigare pe internet ori de croşetat.

O activitate interesantă este programată pe 12 ianuarie, când copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani pot învăţa să cânte la tobe africane.

Două zile mai târziu, în Parcul Libertăţii, vor fi organizate tururi ghidate de observat păsările, susţinute de educatoarea de mediu Zsofia Szabo.

"Descoperă diversitatea surprinzătoare de păsări care iernează sau sunt în migraţie în oraşul nostru. Pe durata plimbării învăţăm să folosim echipamentele de observare. Pe cei care aveţi cărţi şi binocluri, vă rugăm să le aduceţi. Acest atelier este potrivit pentru toate vârstele", notează reprezentanţii FCO pe site-ul organizaţiei.

În luna ianuarie vor mai fi şi ateliere de meloterapie, de siguranță în trafic, imprimare 3D ori antidrog.

Intrarea la toate cursurile sunt gratuite, dar înscrierea prealabilă este obligatorie. Cei interesaţi se pot înscrie pe site-ul fundaţiei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!