Bihorenii preocupaţi de protejarea naturii pot să dea o mână de ajutor unor voluntari care şi-au propus să cureţe gunoaiele din pădurea Săldăbagiu de Munte, parte a sitului natura 2000 Valea Roşie.

„Asociaţia Club Sportiv Speed Runners, în parteneriat cu Primăria comunei Paleu, Primăria comunei Borş, Ocolul Silvic Bihor, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate şi societatea RER Vest va derula proiectul „Eco Oxigen Plus” pentru protejarea mediului, o campanie amplă de ecologizare cu privire la obligaţiile noastre faţă de natură”, se arată în invitaţia organizatorilor.

Concret, voluntarii sunt aşteptaţi duminică, de la ora 10, la filigoria de la capătul străzii Gheorghe Doja. Vor primi saci şi mănuşi de unică folosinţă şi vor fi împărţiţi în echipe. Vor strânge gunoaiele din pădure, iar la final operatorul de salubritate RER Vest le va transporta la depozitul ecologic.

Organizatorii invită alături de ei orice persoană care se simte responsabilă faţă de mediul înconjurător. Detalii pot fi obţinute pe pagina de Facebook Speed Runners sau la adresa de e-mail contact@speedrunners.ro.