Veste bună pentru iubitorii de carte din Oradea: celebrul lanţ de librării Cărtureşti, cunoscut pentru faptul că, pe lângă cărţi, oferă clienţilor săi şi evenimente culturale, vine pentru o zi la Oradea.

Joi, orădenii vor putea trece pragul Cărtureşti chiar în oraşul lor, lanţul de librării închiriind pentru o zi spaţiul din Piaţa Ferdinand nr. 2. Astfel, librăria promovează pentru prima oară conceptul de magazin "pop-up", adică deschis într-un loc pe termen scurt.

Vestea a fost anunţată pe pagina de Facebook a librăriei şi a fost primită cu entuziasm de zeci de orădeni. Cu atât mai mult cu cât ideea a pornit de la doi tineri orădeni, Tea Marta şi Rubie Popoviciu, care, în urmă cu o lună s-au gândit să convingă lanţul de librării că Oradea are nevoie şi merită un astfel de magazin. Astfel, cei doi tineri au compus o scurtă poezie pe care au postat-o pe pagina de Facebook Cărtureşti. "Cafenele, pub-uri, avem aproape tot ce-ţi doreşti / Ne mai lipseşte... un Cărtureşti!", le-au spus, printre altele, tinerii reprezentanţilor Cărtureşti.

Orădenii i-au impresionat pe reprezentanţii Cărtureşti. "Mesajul e cu atât mai puternic cu cât vine într-o perioadă în care educaţia şi cultura înregistrează regrese continue, în care tot mai multe librării, cinematografe sau săli de spectacole îşi închid porţile", se precizează într-un comunicat remis de Cărtureşti.

Ce vor găsi, exact, orădenii în magazinul pop-up Cărtureşti, vor fi "elementele" cu care librăriile din acest lanţ şi-au obişnuit fanii: "cărţi, ceai, muzică şi dichis". De la ora 18, "fondul sonor" îl va asigura Dj Dubase.