Preşedintele Centrului Regional pentru Supraveghere Ecologică, Mihai Togor, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că renunţă la această funcţie.

"Având în vedere că, printr-un ONG, administrez şase arii protejate şi activitatea mea politică, fiind şeful departamentului de mediu în PSD Bihor, e mult peste puterile mele fizice să-mi asigur activitatea în CRSE", a spus Togor.

ONG-ul de care vorbeşte Togor este Asociaţia Aqua Crisius, care are în administrare mai multe situri Natura 2000, printre care şi Crişul Repede în amonte de Oradea, Crişul Negru şi defileul acestuia.

Togor a anunţat că va rămâne preşedinte interimar al CRSE până când consiliul director va organiza alegeri, iar apoi va fi doar membru al centrului.

Chiar dacă va avea mai mult timp pentru a se ocupa de politică, ecologistul a spus că la alegerile de anul viitor nu va candida pentru nicio funcţie.

În 2008, Mihai Togor a candidat pentru Primăria Oradea, din partea Partidului Ecologist Român, a cărui filială judeţeană o conducea. De aproximativ doi ani, el este membru PSD, făcând parte din comitetul executiv al PSD Bihor.

Centrul Regional pentru Supraveghere Ecologică "Munţii Apuseni" este un ONG născut în 1994 la iniţiativa a cinci organizaţii nonguvernamentale de mediu din Oradea.