Povestea clinicii orădene Iasmed a început cu un cabinet medical deschis pe strada Louis Pasteur. 14 ani mai târziu, cel de-al şaselea cabinet medical a fost inaugurat, vineri, pe strada Constantin Nottara nr. 1, unde cele mai noi aparate în domeniul fizioterapiei şi kinetoterapiei aşteaptă să fie încercate de publicul larg. Cea mai mare şi luminoasă încăpere este cea destinată gimnasticii medicale.

Deschis din pasiune

Iasmed a fost ideea kinetoterapeutei Camelia Sferle, absolventă a Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, specializarea de balneo-fiziokinetoterapie. Aceasta şi-a deschis propria afacere în 2009, la câteva luni după ce a devenit mamă.

„Am fost şi sunt în continuare pasionată de această ramură a medicinei care ajută pacienţii să se recupereze, să aibă o postură corectă ori pur şi simplu să îşi mişte corpul. Întotdeauna am pus accent pe calitatea serviciilor, de acea noul cabinet medical este dotat cu aparatură nouă, cumpărată anul acesta, iar personalul medical e bine instruit", detaliază Camelia Sferle (foto principală).

Noul centru medical situat în cartierul Nufărul are un vestiar pentru pacienţi, sală de tratament, baie galvanică, sală pentru terapia Tecar şi drenaj limfatic, precum şi sală pentru masaj SPA. În aceste săli se mai pot face proceduri precum laseroterapie, EKG, ultrasonoterapie, masaj de relaxare, terapeutic ori anticelulitic, kinetoterapie, bandajare neuromusculară sau împachetări cu parafină şi nămol.

Cea mai mare încăpere, de 30 mp (foto sus), este cea unde vor avea loc, începând de luni, 4 septembrie, şedinţele de gimnastică medicală.

Echipa este formată dintr-un medic specialist de balneo-fiziokinetoterapie, fizioterapeuţi şi kinetoterapeuţi ai căror rol este de a-i ajuta pe pacienţi să-şi recapete starea de bine.

La Iasmed se tratează afecțiuni posttraumatice precum entorse, luxații, rupturi musculare, artroze, spondilită, scolioze, tulburări posturale, boli neuromusculare, și se face recuperare după intervenții chirurgicale, recuperare neurologică și multe altele. 

Contract cu CAS

Clinica are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, ceea ce înseamnă că pacienţii se pot programa cu un bilet de trimite de la medicul de familie, beneficiind astfel de 4 proceduri gratuite. "Cei care doresc pot continua apoi, la costuri minime, cu alte tipuri de şedinţe, în funcţie de ce le recomandă medicul", mai spune Camelia.

Preţurile serviciilor centrului variază între 20 şi 900 lei, în funcţie de terapia sau pachetul dorit. O şedinţă de împachetare cu parafină costă 20 lei, una de 30 de minute de kinetoterapie este 50 lei, un abonament cu 10 şedinţe de masaj terapeutic de 30 de minute costă 400 lei, iar o consultaţie 150 lei.

Programările pentru serviciile noului cabinet Iasmed, inclusiv pentru cele decontate prin CAS, se pot face direct, telefonic la numărul 0751.123.647, precum şi pe site-ul www.iasmed.ro, programul de lucru fiind de lunea până vinerea în intervalul orar 8.00 - 20.00.

Celelalte două cabinete Iasmed din Oradea sunt situate pe strada Louis Pasteur nr. 64 (0770.102.887) şi pe strada Fluieraşului nr. 2A (0770.396.975).

Alte puncte de lucru se află în Beiuş (0770.549.095), Marghita (0746.296.727) şi Valea lui Mihai (0752.184.967).

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!