Pentru a marca cei 159 de ani trecuţi de la Unirea Principatelor Române, Uniunea Studenţilor din Oradea sună adunarea în Piaţa Unirii. Studenţi, elevi, profesori şi, de fapt, toţi orădenii sunt invitaţi să participe la crearea unei hărţi umane a României.

Evenimentul este programat miercuri, 24 ianuarie, de la ora 14. Practic, toţi cei prezenţi se vor aşeza în aşa fel încât să formeze conturul României. "Harta umană este un eveniment marca U.S.O. care vrea să aducă în prim plan importanţa Micii Uniri pentru istoria ţării şi tragerea unui semnal de alarmă asupra nevoii de unitate şi susţinere reciprocă în rândul cetăţenilor", a transmis USO, printr-un comunicat de presă.

Pe lângă membrii Uniunii Studenţilor din Oradea, şi-au anunţat participarea tinerii din Asociaţia Studenţilor Ingineri din Oradea, Asociaţia Studenţilor Economişti din Oradea, Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni şi Asociaţia Studenţilor la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

"O astfel de manifestare s-a făcut posibilă doar prin susţinerea necondiţionată a doamnei prorector conf. univ. dr. Ligia Burtă", se mai arată în comunicatul studenţilor.

Totodată, cei prezenţi vor cânta cântece patriotice şi se vor prinde într-o horă.