Dacă toate condiţiile meteorologice vor fi favorabile, poliţiştii bihoreni vor supraveghea traficul rutier din aer.

Cu prilejul unei conferinţe de presă susţinute la Prefectură alături de ceilalţi şefi ai instituţiilor Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul căreia au anunţat măsurile luate pentru ca bihorenii să petreacă mini-vacanţa de Paşti în linişte, şeful Poliţiei Bihor, comisarul şef Alin Haniş a anunţat măsuri extraordinare pentru trafic.

"Vom avea elemente de sprijin de la unităţile de aviaţie a Ministerului Afacerilor Interne. Am solicitat şi aşteptăm să primim un elicopter pentru supravegherea şi siguranţa traficului rutier", a declarat Haniş .

Elicopterul va veni în Bihor expres pentru această vacanţă de Paşti, dar numai dacă survolarea va fi permisă de condiţiile meteorologice. Şeful Poliţiei Bihor a promis că, în momentul în care va avea noutăţi pe această temă, le va transmite.

La datorie

Pe de altă parte, în aceeaşi conferinţă de presă, Haniş a anunţat că între 6 şi 9 aprilie, efective importante de poliţişti vor fi mobilizate în Bihor. "Vor acţiona peste 750 de poliţişti, în medie vom avea zilnic peste 80 de patrule", a declarat Haniş (foto).

De asemenea, în aceeaşi conferinţă de presă, şeful Jandarmeriei Bihor, maiorul Ioan Bogdan, şi prim-adjunctul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenent colonel Florin Zoicaş, au anunţat măsuri similare de mobilizare. Mai precis, 200 de pompieri militari vor verifica în această săptămână în special lăcaşele de cult, pentru a se asigura că sunt pregătite pentru afluxurile de credincioşi din noaptea de Înviere, iar 240 de jandarmi vor asigura ordinea publică în judeţ.

Desigur, şefii instituţiilor MAI au avut şi o serie de sfaturi pentru bihoreni. Cei care pleacă în vacanţă în aceste zile trebuie să-şi asigure locuinţele şi să nu-şi lase bunuri valoroase la vedere, iar cei care merg la slujbele din biserici trebuie să fie atenţi dacă acestea devin foarte aglomerate. Trebuie să-şi păzească atât bunurile proprii, cât şi să se asigure că, în cazul unei situaţii de urgenţă, ştiu unde sunt ieşirile de urgenţă.