Instituţia Prefectului Bihor a primit, în doar câteva zile, nu mai puţin de 24 de oferte de cazare din partea hotelierilor din Oradea pentru cadrele medicale din oraş implicate în tratamentul pacienţilor cu coronavirus.

Au fost alese până la urmă trei unităţi de cazare din apropierea Spitalului Municipal, însă numele acestora nu au fost făcute publice.

"În urma apelului public lansat de Instituţia Prefectului - Judeţul Bihor către operatorii hotelieri din Oradea au fost centralizate 24 oferte de cazare pentru cadrele medicale implicate în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus", a anunţat, marţi, dr. Dorel Ţîrţ, comunicatorul oficial pe tema COVID-19 în Bihor.

În cadrul şedinţei Comisiei de evaluare a ofertelor, s-au stabilit 3 unităţi de cazare care corespund criteriilor de evaluare. "Precizăm că în alegerea unităţilor hoteliere s-au avut în vedere, pe lângă criteriile expuse în invitaţie: spaţii de cazare localizate pe raza Municipiului Oradea, clasificaţie de 3 stele sau cameră cu grup sanitar propriu, distanţă apropiată faţă de Spitalul Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi criterii tehnice şi de siguranţă a sănătăţii personalului medical, invocate de către reprezentanţii DSP şi UPU", se mai arată în informarea transmisă de Ţîrţ.

Comisia de evaluare a fost alcătuită din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Primăriei Oradea, DSP Bihor, Spitalului Municipal şi UPU-SMURD.

"Menţionăm că ofertele care nu au fost selectate în cadrul şedinţei Comisiei de evaluare au fost introduse într-o bază de date la care se va apela pentru posibile nevoi viitoare, în funcţie de evoluţia situaţiei", se mai precizează în comunicat.

Costurile cu cazarea medicilor vor fi suportate de autorităţile publice.

Nu aceeaşi reacţie au avut-o hotelierii din Oradea şi din Bihor când a fost vorba de cazarea, tot contra cost, a bihorenilor care se întorc zilele acestea din străinătate. Un apel lansat de DSP Bihor în acest sens nu a avut niciun rezultat, astfel încât Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât că, dacă va fi nevoie, se vor rechiziţiona pensiuni sau hoteluri pentru găzduirea persoanelor care trebuie să intre în carantină timp de 14 zile.