Misiunea RER Ecologic Service, operator licenţiat de salubritate al municipiului Oradea, este să se asigure că oraşul nostru este curat şi toţi locuitorii au parte de servicii de calitate. Nu doar ne-am asumat acest lucru prin contractul încheiat cu municipalitatea, ci este dezideratul nostru în fiecare zi.

Din acest motiv, în ultimii ani conducerea societăţii a avut o politică susţinută de înnoire a utilajelor care lucrează pe străzile oraşului. În mare măsură, actul de curăţenie este mecanizat, modern şi, implicit, eficient. Am investit în dotarea parcului auto cu utilaje automatizate, de felurite forme şi capacităţi, astfel încât în fiecare zi a anului să ne putem îndeplini sarcinile la standarde de calitate înalte. Iar orădenii să nu observe că, la un moment dat, pe străzile oraşului au existat şi mizerii.

Utilajele pe care le-am achiziţionat în ultimii ani nu vizează doar colectarea deşeurilor ori măturarea străzilor, ci şi deszăpezirea pe timp de iarnă. Tocmai din acest motiv am ales utilaje multifuncţionale, care în timpul sezonului rece pot fi dotate cu accesoriile specifice îndepărtării zăpezii şi, astfel, pot curăţa străzile de îndată ce situaţia o va cere.

Cele peste 30 de utilaje necesare intervenţiilor în sezonul rece au trecut deja prin revizia tehnică, astfel încât nicio defecţiune să nu le întrerupă intervenţiile pe teren. Ele vor face ca traficul să se desfăşoare în condiţii specifice iernii, pe toate arterele oraşului. Tot pentru a evita orice surpriză, stocul de materiale antiderapante - adică nisip, sare, clorură de sodiu - este în proces de refacere.

Nu în ultimul rând, am pus accent pe a treia componentă esenţială în reuşita deszăpezirii din iarna care va urma: personalul. Fiecare angajat cunoaşte exact ce trebuie să facă, atunci când se va da "alarma". Vom şti precis cum să intervenim, astfel ca dansul fulgilor de nea să nu fie pentru orădeni o problemă, ci o plăcere.

Ionel Ban
Director producţie RER Ecologic Service