Procurorii DNA fac percheziții, joi, într-un dosar de luare de mită în care ar fi vizat și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al PNL și unul dintre cei mai influenți lideri din partid, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Potrivit sursei citate, Iulian Dumitrescu ar fi suspectat de luare de mită și fals în declaraţii în legătură cu acordarea unui contract, iar procurorii fac percheziții atât la sediul Consiliului Județean, cât și la locuința lui Dumitrescu dintr-un complex rezidențial din București.

Surse citate de Agerpres au declarat că au loc percheziţii și la mai mulţi membri ai familiei lui Dumitrescu, între care și la sora acestuia.

Ancheta ar viza modul în care ar fi fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie a centurii oraşului Mizil din judeţul Prahova.

Iulian Dumitrescu a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, în care susține că va pune la dispoziția procurorilor toate informațiile și că nu se va „ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative”. „În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat în acest caz, întrebat, înaintea participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles, dacă consideră că ancheta va avea implicații asupra coaliției.

„Am văzut aceste știri, nu cred că afectează semnificativ pentru că aceste chestiuni nu se îndreaptă spre activitatea politică, ci spre activitatea economică și aici fiecare trebuie să răspundă dacă este întrebat. Nu îmi imaginez că va fi o implicație politică semnificativă. Trebuie să admitem că procurorii au tot dreptul să verifice și persoane politice dacă apar semnale”, a spus Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat pentru News.ro, că „justiţia trebuie să îşi facă datoria” şi că „PNL va aplica Codul Etic şi prevederile statutare în funcţie de evoluţiile viitoare în justiţie”.

Dumitrescu - care a avut două mandate de senator de Călărași și de Prahova - este președinte al PNL Prahova și prim-vicepreședinte al partidului, fiind la conducerea Consiliului Județean Prahova din 2020. A fost ales prim-vicepreședinte al PNL în septembrie 2021, în „echipa câștigătoare” a lui Florin Cîțu, și a fost în cărți pentru funcția de ministru al Transporturilor în Guvernul minoritar PNL-UDMR, cu Nicolae Ciucă premier.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!