Au fost percheziții, vineri dimineață, la Primăria Botoșani. Procurorii DNA au descins într-un dosar în care ar fi anchetat chiar primarul PSD, Cosmin Ionuț Andrei, despre care presa locală scrie că și-ar fi angajat ilegal amanta.

Potrivit unui comunicat al DNA, dosarul „vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021, de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare”.

„În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 locații situate pe raza municipiului Botoșani, din care una este sediul unei instituții publice”, se arată în comunicat.

Informarea nu face publice alte detalii. Presa locală scrie, însă, că perchezițiile au fost chiar la Primărie și vizat ar fi primarul PSD al municipiului, Cosmin Ionuț Andrei, acuzat de fapte de corupție.

„Mai exact, edilul ar fi fraudat o serie de concursuri prin intermediul cărora și-ar fi angajat amanta la serviciul Taxe și impozite, de la Primăria Botoșani”, scrie Monitorul de Suceava.

Primarul a fost dus vineri dimineață la audieri la sediul DNA Suceava și, conform sursei citate, nu a dorit să facă niciun comentariu.

Tot la DNA Suceava, a ajuns vineri dimineață și președinta Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici. Din câte se pare, aceasta nu ar avea legătură însă cu descinderile de vineri.

„Din informațiile noastre, aceasta participă la percheziția informatică a bunurilor ridicate cu ocazia perchezițiilor din decembrie 2023, în dosarul privind fraudarea concursurilor de ocupare a unor posturi de la Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani”, mai scrie Monitorul de Suceava.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!