Descidneri, luni, la sediul Guvernului României, din Piaţa Victoriei, din Caputală. Procurorii DNA au ridicat mai multe documente de la Secretariatul General al Guvernului, după cum anunţă agenţia de ştiri Mediafax, citând surse guvernamentale.

Potrivit sursei citate, deocamdată nu este cunoscut dosarul în care au fost preluate actele, iar DNA a refuzat să dea detalii despre acţiunea de luni sau despre dosar.

Realitatea TV scrie, citând surse judiicare, că „vizat de percheziţii a fost Secretariatul General al Guvernului, condus de Mihai Busuioc, un apropiat al lui Liviu Dragnea. Mihai Busuioc fusese demis de Sorin Grindeanu, pe finalul mandatului său, iar Victor Ponta îi luase locul. Atunci s-au făcut ameninţări cu plângeri penale la DNA”, arată Realitatea Tv.

Sursa citată arată că o altă ţintă a procurorilor a fost sediul Ministerului pentru Relaţia cu Parlamentul. Acesta se află tot la Palatul Victoria şi e condus de Viorel Ilie (ALDE) numit nou în guvernul Mihai Tudose.

Tot luni, ar fi fost audiaţi mai mulţi angajaţi ai Executivului.

La percheziţii au participat un procuror ai Direcţiei Naţionale Anticorupţiei, însoţit de 10 politişti juriciari, întrucât Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentuul a refuzat să ofere documente.