Ioan Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga, este vizat de procurori, în cadrul unei anchete privind activitatea unor firme din domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie.

Potrivit Digi24.ro, 5 percheziţii domiciliare au fost demarate joi dimineaţă, în Bucureşti şi Hunedoara, acţiunea lor vizând 5 societăţi comerciale implicate în comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală.

Informaţiile culese până acum arată că reprezentanții unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracțional, format din mai multe societăți comerciale, prin care ar fi fost evidențiate în contabilitate tranzacții fictive, cu scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Concret, în contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 euro.

Digi24.ro mai menţionează că în anchetă este vizată şi activitatea companiei lui Ioan Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a cărui firmă a câştigat în ultima vreme, contracte cu statul, în valoare de 5 milioane lei. Cele mai multe dintre contracte sunt încheiate cu Ministerul Transporturilor, prin CNADNR. Agenţii firmei păzeau unele tronsoane de autostradă din ţară, mai arată sursa citată.