Procurorii DIICOT și polițiștii BCCO au descins, miercuri dimineață, în mai multe județe din țară, inclusiv în Bihor, într-un dosar cu infracțiuni „grele”, ce vizează afaceri cu săli de jocuri de noroc.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violenţe, distrugere şi favorizare a făptuitorului”, arată un comunicat al DIICOT.

În esență, rețeaua vizată urmărea să împiedice extinderea unor săli de jocuri de noroc concurente, fapt pentru care membrii acesteia au recurs la tot felul de violențe.

„S-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj.

Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului.

În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi, care realizau câştiguri însemnate, să intre în posesia acestora.

Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de jocuri aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Conform sursei citate, în descinderi sunt implicați procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Grupuri Infracţionale Violente.

În total, sunt 123 de percheziţii domiciliare.

Sunt vizate domiciliile şi imobilele deţinute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile şi punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul Bucureşti şi judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Suceava, Botoşani, Tulcea, Constanţa, Cluj, Timiş, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureş şi Sălaj.

40 de persoane care ar fi implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT - Structura Centrală.

Comunicatul nu oferă niciun fel de detaliu privind identitatea persoanelor vizate de anchetă și a rețelei de săli de jocuri găsită cu probleme. Potrivit TVR, ar fi vorba de o rețea de caziouri coordonată de doi frați.

Vom reveni cu informații pe măsură ce acestea vor putea fi obținute.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul D.I.C., D.C.C.O., D.G.P.M.B., B.C.C.O. Bucureşti şi structurilor de investigaţii criminale din judeţele în care se efectuează percheziţii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. şi Direcţia Operaţiuni Speciale. La acţiune participă luptători din cadrul I.G.P.R. şi D.G.P.M.B. şi forţele Jandarmeriei Române, mai arată comunicatul.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!