53 de percheziţii se desfăşoară, joi, în Bihor şi în alte judeţe ale ţării, într-un mega dosar de evaziune fiscală. Percheziţiile sunt efectuate de poliţişti, împreună cu procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"În cursul zilei de astăzi, 5 octombrie 2017, pe baza mandatelor emise de instanţă, sub coordonarea procurorului de caz, poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează 53 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, precum şi a judeţelor Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Galaţi, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş şi Vrancea, la sediile sociale şi punctele de lucru a 17 societăţi comerciale implicate în activitatea de colectare, valorificare sau eliminare a uleiurilor uzate, care emiteau certificate de gestionare a acestor uleiuri", anunţă un comunicat al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

Din cercetările efectuate până în prezent, anchetatorii au descoperit că unii operatori economici care au introdus uleiuri industriale pe piaţa naţională ar fi evidenţiat în actele contabile şi în alte documente legale operaţiuni fictive, care atestau îndeplinirea obligaţiilor privind gestionarea uleiurilor uzate.

Prejudiciul se ridică la aproximativ 29 de milioane de euro.