Au fost descinderi marți și în Bihor, într-o cauză a polițiștilor din Mureș, care-i anchetează pe reprezentanții unei firme de transport pentru că au cumpărat mașini în leasing, însă apoi nu au achitat ratele și au refuzat să returneze autovehiculele.

Conform unui comunicat al Poliției Române, în cursul dimineții s-au derulat în total 19 percheziții în județele Mureș, Hunedoara, Bihor și Ilfov, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de abuz de încredere.

„Din cercetări a reieșit că, din cursul anului 2023 și până în prezent, o societate comercială din județul Mureș, având ca obiect de activitate transportul rutier de mărfuri, nu ar mai fi achitat ratele contractelor de leasing încheiate cu mai multe societăți. Cercetările efectuate până în prezent au mai indicat faptul că aceeași societate comercială ar fi refuzat în mod nejustificat restituirea vehiculelor, pe unele dintre acestea continuând să le utilizeze după rezilierea contractelor, iar pe altele ascunzându-le pentru a nu fi descoperite de polițiști”, arată comunicatul.

Alte percheziții au fost făcute, în același dosar, pe 6 martie, când anchetatorii au identificat și ridicat 90 de vehicule care făceau obiectul contractelor de leasing. Toate erau ascunse în curțile unor firme din Târgu Mureș.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 15 milioane de lei, au mai precizat anchetatorii.

Descinderile au fost făcute de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș, alături „mascați” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, cu sprijinul jandarmilor, al inspectoratelor de poliție județene din județele vizate și al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!