17 percheziții au avut loc joi și vineri în Bihor, pentru documentarea activității a 11 persoane anchetate pentru contrabandă. Peste 2 milioane de țigarete, toate marcate nelegal, au fost confiscate, iar prejudiciul în caz se ridică la circa 3 milioane de lei.

„Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2024, cele 11 persoane ar fi deținut și comercializat țigarete provenind din contrabandă, în municipiul Oradea și alte localități din județul Bihor”, se arată într-un comunicat transmis luni de purtătoarea de cuvânt a Poliției Bihor, comisar șef Alina Fărcuța.

Potrivit acesteia, în urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate nu mai puțin de 2.122.820 de țigarete (106.141 de pachete de țigarete), de diferite mărci, nemarcate legal, suma de 37.650 de lei, 15 terminale mobile și un laptop.

„Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului a fost estimat la peste 3.000.000 de lei. Întreaga cantitate de țigarete și suma de bani au fost indisponibilizate, urmând a face obiectul confiscării speciale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat”, arată informarea.

percheziții țigări bihor

La descinderi au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Ancheta continuă „pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru recuperarea integrală a prejudiciului”.

Comunicatul mai arată și că suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!