Poliţiştii din Bihor au descins, joi dimineaţă, în şapte percheziţii domiciliare, în cazul unor firme ai căror reprezentanţi sunt bănuiţi că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 6 milioane de lei, prin evaziune fiscală şi înşelăciune.

Conform unui comunicat al Poliţiei Bihor, sunt vizate sediile şi locuinţele unor persoane din judeţele Bihor, Cluj, Olt, Vâlcea şi Argeş, în cadrul unui dosar de urmărire penală în care se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

"În urma cercetărilor efectuate până în prezent, reprezentanţii a patru societăţi comerciale din judeţele Bihor, Cluj, Vâlcea şi Argeş sunt bănuiţi că, în perioada 2018 - 2019, ar fi creat un mecanism fraudulos, prin care ar fi colectat, transportat şi reciclat 3.113.669 kg de deşeuri de ambalaje din sticlă, inducând astfel în eroare autorităţile de mediu ale statului", arată un comunicat al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul estimat, cauzat astfel bugetului consolidat al statului, este de 6.227.338 de lei.

La finalizarea activităţilor, vor fi puse în executare 6 mandate de aducere.

Percheziţiile au fost organziate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, cu sprijinul poliţiştilor de la structurile de investigare a criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Cluj, I.P.J. Olt, I.P.J. Vâlcea şi I.P.J. Argeş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Poliţiştii SICE continuă cercetările, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.