Au fost percheziţii, joi, în judeţul Bihor, unde poliţişti din Maramureş a descins în cazul jafului petrecut în luna mai la o bancă din Baia Mare. Un individ care a participat la jaful de la Banca Transilvania a fost "săltat" chiar din Oradea, unde locuia fără forme legale.

Informaţia apare într-un comunicat a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, care menţionează că, acest caz a fost "o prioritate a poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale".

"Încă din momentul în care a fost sesizată fapta, s-a constituit o echipă complexă de cercetare, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, pentru identificarea şi prinderea autorilor. În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate de poliţişti, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Baia Mare a emis trei mandate de percheziţie domiciliară. Astfel, ieri, 5 iulie, poliţiştii au efectuat cele trei percheziţii domiciliare, una la sediul unei societăţi comerciale şi două la persoane fizice, în judeţele Bihor şi Caraş-Severin", arată comunicatul.

Jaful la care face referire comunicatul s-a produs în luna mai, când doi indivizi cu căşti de motociclist pe cap au reuşit în doar 4 minute să fure 100.000 de lei. Au intrat în sediul băncii, au ameninţat două angajate şi un client, au luat banii şi au fugit cu un scuter, agenţii firmei de pază ajungând prea târziu. Cei doi au profitat de faptul că banca nu are paznic în permanenţă şi era aproape goală.

"A fost un jaf armat cu cuţit şi maceta. Au ameninţat un client cu pistolul. Angajaţii s-au supus indicaţiilor hoţilor. Nimeni nu a fost rănit. Hoţii purtau doua căşti în cap şi au plecat cu scuterul. Butoanele au fost apăsate după ce au plecat hoţii şi au reuşit să ia bani din două case", a declarat pentru Pro TV un angajat al firmei de pază.

Poliţia a început atunci o anchetă, unul dintre făptaşi fiind identificat joi. "Ieri, a fost identificat unul dintre bănuiţi: un bărbat, de 40 de ani, domiciliat în Caraş-Severin, care locuia fără forme legale în Oradea. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat instanţei competente, care a dispus arestarea sa preventivă, pe o perioadă de 30 de zile", arată comunicatul, care mai specifică şi că "poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, identificarea tuturor persoanelor implicate şi recuperarea prejudiciului".