Un număr de 30 agenţi şi ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, coordonaţi de un procuror al Parchetului Bihor, au descins marţi dimineaţă la sediile a şase firme şi locuinţele a şapte persoane, în Oradea, Haieu şi Sântandrei, într-un dosar de evaziune fiscală.

Potrivit subcomisarului Mihaela Pop, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, percheziţiile au început la ora 7, iar surse judiciare au declarat pentru BIHOREANUL că în vizor se află oameni de afaceri din domeniul construcţiilor.

"Facturile emise de acestea s-ar fi folosit de către diverşi beneficiari, în scopul obţinerii unor fonduri de finanţare pentru diverse lucrări publice", a precizat Pop, într-un comunicat emis marţi dimineaţă.

Potrivit aceleiaşi surse, la acţiune participă, de asemenea, poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi inspectori antifraudă din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală 6 Oradea. De altfel, "la instrumentarea cauzei şi stabilirea prejudiciilor aduse bugetului de stat a stat la bază actul de sesizare recepţionat la Direcţia Regională Antifraudă Fiscală 6 Oradea", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor, care adaugă că "în cauză se beneficiază de suportul tehnic şi sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii - Direcţia Judeţeană Bihor".

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat de autorităţile fiscale şi judiciare la peste 6,1 milioane de lei şi 600.000 de euro. La finalizarea percheziţiilor, persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor pentru audieri.